Descobrim destil·lats del món

Vols regalar o autoregalar-te experiències i coneixement molt i molt interessants? Et proposem un regal consistent en tastos de destil·lats d’arreu del món organitzats per temàtiques:

  • Whiskys del món
  • Brandis
  • Mezcals
  • Ginebres
  • Roms
  • Whiskys de l’altre món

Una ocasió boníssima per tastar i comparar referències de destil·lats de qualitat, curioses o rareses.

Com a guia d’aquest viatge per tot el món, tindrem el plaer de comptar amb l’enòleg i sommelier especialista en destil·lats Carles Bargalló, que ens acompanyarà a cada tast il·lustrant-nos de forma amena i completa.

1 – Dijous 19 de gener: Whiskys del món

El Whisky, actualment, és una de les begudes destil·lades més consumides i admirades de tot el món. En descobrirem les diferents matèries primeres, les tècniques de fermentació i destil·lació, així com la seva política d’envelliment. Descobrirem els seus secrets organolèptics a partir de 6 whiskys dels principals països productors: Escòcia, Irlanda, EEUU i Japó.

2 – Dijous 9 de febrer: Brandis

Els Brandis, on l’origen de la seva paraula vol dir “vi cremat”, ens introdueix al món dels destil·lats vínics. Històricament molt consumits i populars a les nostres terres i avui en dia una mica deixats de banda per la seva poca adaptació als mercats actuals. Penedès, Jerez, Cognac, Armagnac … en descobrirem les diferències i les similituds i ens endinsarem a un dels universos organolèptics mes complexos i profunds que existeixen.

3 – Dijous 9 de març: Mezcals

El Mezcal, produït a Mèxic des de fa segles i conegut a la resta del món des de fa relativament poc temps, ha enamorat als entusiastes dels destil·lats d’arreu pels seus increïbles matisos i complexitats. Produït encara de manera molt tradicional utilitzant tècniques de producció traspassades de generació en generació. Tequiles, Mezcals i altres derivats de les múltiples varietats de l’Atzavara, ofereixen una infinitud d’aromes, atribuïdes tant a la planta com a les peculiars tradicions regionals.

4 – Dijous 13 d’abril: Ginebres

La ginebra va néixer a mitjans segle XVI als Països Baixos, quan uns destil·ladors d’aquelles terres van elaborar una beguda medicinal anomenada jenever, aromatitzant els seus aiguardents amb baies de ginebró. Des d’aquells moments, poques begudes han tingut la vida tant atzarosa de la ginebra, èpoques de màxima plenitud i admiració barrejades amb les èpoques mes tenebres i de desprestigi.

Avui dia, la ginebra ha vingut per quedar-se, i degut a la vinculació amb els diferents territoris, gràcies a la diversitat de les plantes aromàtiques que complementen els diferents aiguardents, podem descobrir un univers d’aromes en continua evolució, en cadascuna de les botelles que obrim.

5 – Dijous 4 de maig: Roms

El Rom és un dels grans espirituosos, una joia entre els destil·lats, una experiència sensorial per a amants, experts i principiants per igual. En aquesta sessió descobrirem aquesta beguda de culte que s’està posant tant de moda, la història de la canya de sucre, els països productors, les tècniques de destil·lació. El carib i Amèrica llatina. 6 roms de diferents procedències ens submergiran en aquesta família de destil·lats, íntimament lligada a la història de les conquestes d’ultramar.

6 – Dijous 1 de juny: Whiskys de l’altre món.

En aquesta sessió, tastarem whiskys de l’altre món, de països no tradicionalment vinculats i associats a aquest destil·lat, però que donada la seva popularitat mundial, es produeix en multitud de països, produint joies que ha de conèixer tot amant d’aquest destil.lat. Sorprenentment els principals països productors i consumidors de whisky, no són els països històricament vinculats a aquesta beguda, que ja vam descobrir a la primera sessió. Índia, Corea del Sud, Dinamarca, França, Israel, País Basc, Sudàfrica, Austràlia, … són alguns dels exemples d’aquest altre món del whisky, i alguns dels que tastarem en aquesta sessió.

Lloc: Portal22

Horari: de 19:30 a 21:00

Nombre de referències per tast: 6 destil·lats

Preu tast individual: 25€

Places limitades

Reserva la teva plaça: 977622199