Albert Adrià + Material audiovisual A. Adrià + Vicenç Asensio

logo

La següent sessió de Film & Cook 2013 combina un showcooking d’un xef reconegut i una pel.lícula: Albert Adrià + Material audiovisual A. Adrià + Vicenç Asensio

Es podrà veure el divendres 22 de novembre de 20.15h – 21.15h a la Sala 1 dels cinemes Aribau de Barcelona.

ALBERT ADRIÀ

Albert Adrià (Barcelona, 20 d’octubre de 1969) és un cuiner-reboster germà i company de Ferran Adrià al restaurant El Bulli durant deu anys.
É́s, segons els experts gastrònoms, un cuiner de la talla del seu germà. Els seus treballs a El Bulli en l’àrea creativa són certament importants i les seves aportacions rebosteres a la nova cuina espanyola han estat de gran rellevància.
Al finalitzar els seus estudis l’any 1985 s’incorpora al restaurant El Bulli. És degut a una al.lèrgia al marisc que s’incorpora a l’equip de rebosteria del restaurant. Es dedica a formar-se amb els grans rebosters com Turull a Terrassa, Escribà a Barcelona o Totel a Elda i amb el mestre reboster Francisco Torreblanca. Aquesta formació va fer que els clàssics carros de postres dels que era l’encarregat de confeccionar, anessin transformant-se al nou estil de cuina.
L’any 1997 abandona El Bulli momentàneament després de deu anys i es dedica a escriure el seu primer llibre que és publicat l’octubre de 1998. Amb la publicació del seu llibre obté el premi de millor llibre de rebosteria a la fira gastronòmica de Perigueux.
A finals de 1998 s’inicien els treballs del taller a la seu del Bullicatering. Aquesta primera singlatura del Bullitaller (un taller de creativitat) consta d’una taula, quatre llibres i dues cadires, una per a Albert i una altre per a Oriol Castro. Descobreix allà en l’especialitat de la tapa i la seva popularitat per aplicar-hi un nou ingeni culinari i abandona definitivament El Bulli el 2008 per fundar Inopia, que va convertir en un bar de culte.
Per això últim, aquest cop amb el recolzament del seu cèlebre germà i els germans Iglesias, ha creat Tickets, un escenari delirant a on la tapa aconsegueix el seu rang suprem.
Albert Adrià (Barcelona, 20 d’octubre de 1969) és un cuiner-reboster germà i company de Ferran
Adrià al restaurant El Bulli durant deu anys.

Albert-Adria