Approved for Adoption

El proper dijous dia 14 de novembre a les 21:00, podreu gaudir del passi gratuït al Portal 22 d’una petita joia: Approved for Adoption

A

Realitat i animació s’uneixen per portar a la pantalla el famós còmic de Jung Piel color de miel sobre la recerca de la identitat dels infants adoptats.

approved3

Jung. Dibuixant. 42 anys segons el Registre. Ell prefereix considerar la data del seu naixement el dia que, amb 5 anys d’edat, un policia el va trobar perdut pels carrers de Seül. Era un dels 200.000 coreans abandonats que després serien adoptats per famílies d’arreu del món.

Superada la quarantena, Jung decideix retornar a Corea del Sud per primera vegada i conèixer el país que el va veure néixer, trepitjar la terra dels seus avantpassats i, si és possible, trobar el rastre de la seva mare biològica. Un viatge físic i emocional de retorn a la infantesa, reconciliació amb les arrels i descobriment de la veritable identitat.

approved4

Adaptació del conegut còmic autobiogràfic del mateix Jung “Piel color de miel” (Couleur de peau: miel), Approved for Adoption s’acosta a l’experiència emocional de l’adopció des de l’inusual gènere del documental d’animació, un format 100% còmode pels autors per poder evocar a la pantalla elements dels quals no existeix imatge real: records, somnis, pors, expectatives i esperances. Vídeos domèstics gravats en Super 8, fotografies i imatges enregistrades expressament pel documental s’enllacen naturalment amb la il.lustració poètica i molt sovint onírica de Jung.

“Les eines són diferents però la història és la mateixa. Estic en el meu terreny preferit: explorant la mateixa cova que és aquest procés interminable de cercar la pròpia identitat” afirma Jung. Influenciada per la sèrie Jonatah de l’il.lustrador suís Cosey, sobre un suís amnèsic buscant-se a ell mateix al Tibet, l’obra gràfica de Jung no es pot separar de la seva aportació en el camp cinematogràfic. En paraules seves “La història és la mateixa a la vegada que una cosa funciona com a continuació de l’altra”. Així Approved for Adoption és adaptació i a la vegada seqüela dels dos primer llibres de l’autor. L’il.lustrador coreà està preparant ara una tercera d’entrega del còmic i amb aquesta, afirma, “el cercle estarà complet”.

Un testimoni personal i totalment revelador que dóna forma al tràngol emocional que suposa la recerca de la pròpia identitat quan no desconeixes quin és el teu origen biològic o el motiu pel qual els teus pares van prendre una decisió tan bestial.

approved6

 

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=TVqib_iTF8c

:: FITXA TÈCNICA

França, Bèlgica (2012). 75 minuts

VO en francès subtitulada en català o castellà

Direcció, guió i animació: Jung Henin i Laurent Boileau

Fotografia: Remon Fromont

Muntatge: Ewin Ryckaert

So: Dan Vanbever

Música: Siegfried Canto

:: PREMIS I FESTIVALS

Pel.lícula inaugural. DocsBarcelona. Espanya, 2013.

Premi del Públic i Premi UNICEF. Annecy Film Festival. França, 2013.

Grand Prix i Prix Inis. Festival de Films pour Enfants de Montréal. Canadà, 2013.

Premi Especial del Jurat. Festival Monstra. Portugal, 2013.

:: ELS DIRECTORS

Nascut a Seül, Corea del Sud, Jung va ser adoptat per una família belga el 1971. Va estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Brussel—les i va iniciar-se il—lustrant articles i portades de diverses publicacions. El 1991 s’edita la seva primera obra i el 2001 publica el còmic Pell color de mel, un relat autobiogràfic en blanc i negre en el qual es basa Approved for Adoption.

Laurent Boileau va treballar durant 10 anys com a càmera i editor en diversos documentals. El 1999 va començar a dirigir. La seva passió pels còmics i per les arts gràfiques l’han portat a realitzar diverses pel.lícules sobre el 9è art.