Bojos per les partícules

Aquest dijous dia 5 de juny a les 20:30h. podràs gaudir d’una pel.lícula impressionant al Portal 22.

2014.06.02_WEB_Documental_bojosparticules

T’imagines com deuria ser el moment en que Edison va encendre la primera bombeta, o quan Franklin va rebre la seva primera descàrrega d’electricitat? Bojos per les Partícules ofereix als espectadors un seient a primera fila per presenciar el descobriment científic més significatiu i inspirador de la nostra generació: “El Gran Col·lisionador d’Hadrons”, l’accelerador de partícules que va permetre recrear les condicions que existien moments desprès del Big Bang.

2006_LhcCmsBeforeClosing_CERN_rdax

Més de 10.000 científics de més de 100 països s’uneixen en la recerca d’un únic objectiu: recrear les condicions de l’origen de l’Univers i trobar el bosó de Higgs, també conegut com la “Partícula de Déu”. El bosó de Higgs juga un paper únic en el Model Estàndard de la física de partícules i intenta explicar l’origen de tota la matèria i per consegüent, de la vida i del nostre propi origen.
Generacions de científics estudiant una única teoria, dedicant més de 30 anys de la seva vida a la possibilitat de l’existència d’aquesta partícula. La seva teoria serà certa? Hauran apostat tota una vida per finalment descobrir que s’estaven equivocant? O bé formaran part de la història per desvetllar “la veritat” del nostre origen?

image

El documental de Bojos per les Partícules segueix la vida de sis brillants científics que intenten desenredar els misteris de l’univers, documenta els seus dubtes, les seves emocions, aspiracions i els seus èxits i fracassos; l’entrega d’una vida per descobrir: Què som i d’on venim?
Dirigit per Mark Levinson, un físic convertit en cineasta, i magistralment editat per Walter Murch, muntador de pel·lícules com Apocalypse Now i El Padrino. Bojos per les Partícules ens guiarà a través de la presencia i la veu de David Kaplan en un viatge de descobriment de la passió que senten els científics, una elit sovint incompresa.
Serà El Gran Col·lisionador d’Hadrons la màquina que ens revelarà el nostre origen i confirmarà la teoria del Model Estàndard, o ens enfrontarà a un repte encara major cap a un camí per descobrir? Hem arribat al nostre límit en la comprensió de perquè existim?

maxresdefault

:: FITXA TÈCNICA
Direcció: Mark Levinson
Producció: David Kaplan, Mark Levinson, Andrea Miller, Carla Solomon Muntatge: Walter Murch
Fotografia: Claudia Raschke-Robinson
So: Tom Paul
Música: Robert Miller
Productora: Anthos Media LLC

:: PREMIS I FESTIVALS
Premi del públic, Sheffield Doc/Fest, Regne Unit, 2013. New York Film Festival, EUA, 2013.
Telluride Film Festival, EUA, 2013.

:: EL DIRECTOR
Abans d’embarcar-se en la carrera cinematogràfica, Mark Levinson va obtenir un doctorat en física de partícules a la Universitat de Berkeley (Califòrnia).
En el món del cinema ha treballat amb directors com Anthony Minghella, Francis F. Coppola, Tom Tykwer, Milos Forman o David Fincher.
És director, productor i guionista del film Prisoner of Time (1993).