Caustic Roll Dave + Mick Gave

Per aquest mes de març està previst l’inici de la gira de presentació del despampanant nou disc de CAUSTIC ROLL DAVE i el dissabte 12 d’abril farà parada al Portal22. I abans i després del concert tindrem sessió de Dj Mick Gave.

causticrolldave_portal22

Approaching Noise és el nou disc de Caustic Roll Dave. Després del sorprenent debut que va suposar aquell Long Term Music (Philatelia Records, 2011) presentat extensament en directe per tota la geografia peninsular – Portugal inclosa – i França, l’artista underground torna a la càrrega portant més enllà el seu característic so cru i intransferible marca de la casa.

Al nou treball, obre el seu exclusiu ventall estil·lístic, on el blues fundacional es converteix en un ingredient més a mesclar amb la resta d’artilleria càustica. Combinacions que en principi semblaven antagòniques però que a Approaching Noise flueixen de forma apabullant.

La inicial “What We Understand” ens trasllada dels espaciosos camps de cotó, amb aquell esperit ancestral, al caos de les grans ciutats del nord.

La poderosa “You’ve Got Your Silver, You’ve Got Your Gold” ens recorda que el Rock’n’Roll no te preu, amb un sample de veu repetitiu i l’estil característic del senyor Waits.

“Thoughts Send Him Down” comença amb un baix monoacord d’un Casiotone de 5a mà i una guitarra infectada del verí de Mr. Richards.

La sorpresa en forma d’invitat de luxe arriba a “Restart”, on una narcòtica guitarra tocada per Pedro de Dios de Guadalupe Plata conviu amb scratches hip-hoperos i una veu propera a Suicide. Segurament un dels highlights del disc.

Un altre canvi inesperat ve amb “Reality Falls”, jazz cinematogràfic que recorda a Dead Combo.

“Low Cost Countdown Beat” és un tret de rythm’n’blues, però amb un tractament rítmic que sembla engendrat per Alec Empire.

Si algú, alguna vegada va pensar en un estil que s’anomenés blues industrial, “Many Pigs” seria la cançó definitiva.

Bassbeats distorsionats, unes harmòniques d’ultratomba, un banjo minimalista y una veu que envia a polítics, banquers i demés porcs a la merda. La contundent “My Fall”, és poc més d’un minut en caiguda lliure. Brutal.

També hi ha lloc per a sons més tradicionals, com “Into The Void”, o la tavernera “Looking For Something That I Never Had”.

L’atmosfèrica y envolvent “Paranoid Blues” ens transporta a dimensions siderals i stonianes.

La preciosa “Recognize” ens mostra un Caustic Roll Dave quasi folkie i “Oh Yes It Does” tanca el disc rescatant l’essència de les velles gravacions d’Alan Lomax, passades pel filtro càustic, amb un crescendo final ideal per a tancar el disc.

Repeteixen a la producció Fer Acosta i el propi Caustic Roll Dave, els qui han gravat i mesclat el disc a Barcelona, i s’encarrega de la masterizació Mike Mariconda, qui ha fet una gran feina des del seu estudi actual a Austin (Texas, USA).