I Jornada gastronòmica de cuina del calçot

La web Restaurant Calçotada organitza el proper dijous, 27 de març, a les 20:30h, al restaurant L’Esportell del Bou (Picamoixons), la I Jornada gastronòmica de la cuina del calçot, amb la participació dels cuiners Joan Castells (Portal 22, Valls), Matías Fernández (Quinoa, Falset), Ramon Martí (Llagut, Tarragona), Xavier Veciana (Les Tines de Renau) i l’amfitrió, Gerard Rafí (L’Esportell del Bou, Picamoixons).

Cuina-calçot

La I Jornada gastronòmica de la cuina del calçot arrenca a Picamoixons si bé serà itinerant a cada nova edició, entre els restaurants de la web. Els cinc cuiners participants, que ens els respectius restaurants ofereixen una cuina elaborada del calçot, consideren que la jornada “és una gran oportunitat per a descobrir a la gent les potencialitats de la cuina del calçot, des de l’aperitiu fins als postres, més enllà de la típica calçotada”.

Conill-farcit-de-calçot

El sopar, compost per quatre aperitius i set plats, costarà 45€ i es podrà degustar el proper dijous dia 27 de març, a les 20:30h, a L’Esportell del Bou (Picamoixons), prèvia reserva. Els que reservin plaça podran degustar les següents propostes:

Aperitius
– Coca de calçot (del Forn de Nulles)
– Grissinis amb salsa salvitxada (de Salses Fruits S&P)
– Croquetes de calçot i formatge de cabra (Gerard Rafí, Esportell del Bou)
– Xupito de bacallà amb calçots i escuma de patata (Joan Castells, Portal 22)

Maridatge amb les cerveses artesanals de Cerevisia

Entrants
– Caneló de pularda ecològica de la Maria Grau amb salsa de calçot i tòfona d’hivern (Ramon Martí, El Llagut)
– Vieira i cansalada confitada amb gratinat de calçots (Gerard Rafí, L’Esportell del Bou)
– Arròs a la masqueta amb safrà, calçots i carxofes (Ramon Martí-Matias Fernández Llagut&Quinoa)

Maridatge amb vi Molí dels Capellans, blanc

Peix
– Tronc de rap de Tarragona amb trinxat de patata i calçot, rosta de cansalada i salsa de romesco (Xavier Veciana, Les Tines de Renau)

Maridatge amb vi Celler Frisach, blanc

Carn
– Romesquet de conill farcit de calçot amb all negre

Maridatge amb vi de Cellers Pascona, negre

Postres
– Tiramissú de calçot i xocolata 70% (Gerard Rafí, L’Esportell del Bou)
– ‘Els colors de la calçotada’ (Matías Fernández, Quinoa)

Maridatge amb cava Flama d’Or (Cooperativa de Vila-rodona)

Vieira-amb-calçot

El sopar de les I Jornades gastronòmiques de la cuina del calçot tindrà un aforament màxim de 80 persones i es tancarà per estricte ordre de reserves als correu electrònic info@vilaniu.cat o bé a través dels telèfons 977 60 48 68.

Gelat-del-calçot

A les I Jornades gastronòmiques de la cuina del calçot hi col·laboren, a més dels esmentats restaurants i xefs, els següents productors:
Cooperativa de Vila-rodona
Salses i Fruits S&P
Cellers Pascona
Cellers Frisach
Molí dels Capellans
Forn de Nulles
Cerevisia
Carbòniques Miracle
Integral Group

Tiramissú-calçot