Joan Colomo

de-gust4

Darrera actuació del cicle ‘De gust’ que posa el punt i final als concerts de petit format i a la fresca d’aquest estiu.

L’encarregat de posar la cirereta al pastís serà en Joan Colomo el proper dimecres dia 27 d’agost a les 20h.

colomo3

En Joan Colomo ens presentarà el seu darrer disc titulat ‘La fília i la fòbia’: No hi ha mitges tintes ni grisos, no hi ha tebior: hi ha amor i dolor, amics i enemics, la fi del món i l’alegria de viure. La fília i la fòbia no accepta el ying i el yang: és el tot o res. Joan Colomo, lo Rossinyol del Montseny, pon dotze cançons rodones i plenes com un ou, com la que pbre el disc amb elagria, li dóna nom i en resumeix la lliçó:

«Nens i nenes, si us plau feu-me cas

de la fília a la fòbia hi ha un pas

potser tot comença a tenir sentit

tu i jo amagats a dintre del teu llit.»

El sentit és l’amor, l’aixopluc del «tu i jo eternament» d ela melancòlica cançó d’amor nº2.

L’humor també és un antídot antienvelliment, com en el primer vers d’aquesta perla senzilla -veu i guitarra- i tendra que és Tus pies:

«Todavía no me sale barba

pero ya me estoy quedando calvo»

(que té el seu eco en el «he passat molts bons moments / i ara em cauen les dents» de l’emocionant Els amigos). I sinó sempre ens quedarà el nihilisme, que campa lliurement a l’enrabiada Una bala perdida i a Reses sociales, un cop de puny sònic de primera magnitud, un himne per botar-lo.

colomo2

En aquest disc hi trobareu slide guitar, sintetitzadors, crits i murmuris, distorsió tallant, bases electròniques, cors al.lucinants i mil teclats marca de la casa, i tot al servei d’uns temes cada cop més ben construïts: en Joan ha arribat al brillant moll de l’os de fer cançons i s’hi ha fet la casa i l’hortet. La collita d’enguany es diu La fília i la fòbia: un disc per prendre partit.

colomo1