Maria Coma

cartell-mariacoma

 

El poper dia 2 de juliol serà una data molt especial pel Portal 22: aquest dia s’inaugura el cicle de concerts de petit format ‘de gust’, però sobretot serà especial perquè tindrem el plaer de viure el directe de la Maria Coma acompanyada del Pau Vallvé.

Gaudir del talent d’aquests artistes prenent una copa a la fresca de la terrassa durant la posta de sol, senzillament no té preu.

El dimecres dia 2 de juliol, vine, relaxa’t, deixa’t endur pel món de la Maria i gaudeix.

El concert començarà a les 20h. i l’entrada és gratuïta.

 

Maria-Coma-portal22

 

MARIA COMA, edita el seu tercer disc en solitari, el “Celesta” (Amniòtic Records 2013). Després del celebrat “Magnòlia” (Amniòtic
Records, 2011) arriba aquest disc especial de principi a fí que la compositora barcelonina va composar a Berlín i ha gravat de nit a una masia del Berguedà juntament amb el productor Pau Vallvé. És un disc on la Maria no ha necessitat utilitzar grans ornaments, ni un gran arsenal dʼinstruments, ni demostrar res a ningú. És un disc serè, segur i preciós.

LA GIRA DE CONCERTS

La gira de lʼanterior disc (Magnòlia, 2011) la va consolidar en teatres, auditoris, festivals i la va dur a tocar per tot Espanya i fins a Berlín (5 concerts!) i Itàlia. Ara, només mig any després dʼhaver presentat el nou disc, la gira ja ha passat per Buenos Aires, Madrid, Zaragoza, Pais Basc, Vila-Real, el Mercat de Música Viva de Vic (amb totes les entrades exhaurides), al Temporada Alta i a diferents llocs de Catalunya i això només ha fet que començar! Va ser especialment emotiu i espectacular el concert de presentació a Barcelona a la Sala Apolo1 plena fins dalt, del que es va fer un rodatge multicàmera (dirigit per Lyona) del qual ja se nʼha estrenat un primer tall (Després de lʼhivern). La gira segueix, amb una data destacada, la dʼun nou concert a Barcelona, a la Sala Bikini el dimarts 20 de maig! (entrades ja a la venda a www.mariacoma.com).

Per aquesta gira Maria Coma segueix renovant-se i, a més dʼanar amb una banda de luxe (Pau Vallvé: bateria, sampler i coros, Nico Roig: guitarra i Marc Barrera: Baix), ha incorporat el looper i el sampler, on ella mateixa i en directe durant el concert va gravant pianos i veus sobre els que toca al damunt creant així unes textures i uns ambient únics i molt personals. A més de la banda, Maria Coma té dos formats més amb els que fa concerts, a DUO amb el looper i acompanyada de Pau Vallvé per llocs més petits o ella sola amb el looper per quan viatja fora.

EL PROCÉS

La pròpia Maria diu: “L’hivern passat vaig anar a viure sola a Berlín a una habitació amb piano. La idea era allunyar-me de tot per poder fer el següent disc des d’un altre punt de vista. Mentre a fora nevava vaig anar escrivint aquestes cançons. Cada una d’elles està dedicada a algú diferent. Algú que, des de la distància, vaig veure que era important per mi. Les cançons han acabat tenint l’actitud i la sonoritat de la relació que tinc amb cada una d’aquestes persones i estan cantades en l’idioma en que hi parlo (català, castellà, anglès i fins i tot un trosset dʼalemany). Però l’última cançó és diferent. L’última, després de tot aquest procés, me la dedico a mi”.

La gravació i producció del disc ha anat a càrrec del productor Pau Vallvé. Tots dos sols es van tancar en una masia del Berguedà, amb un piano de cua, una bateria i uns pocs instruments més, durant un parell de mesos i van decidir girar lʼhorari per gravar a les nits, quan tothom dorm i tot està més tranquil, perquè el disc agafés aquesta actitud serena i relaxada que tant quadrava amb les cançons.

EL TÍTOL: ʻCELESTAʼ

Durant lʼestada a Berlín per composar el disc, el concepte de lʼesfera celesta (esfera sobre la qual es poden representar els estels i els planetes) va ser una mena de paralelisme que la Maria va utilitzar per imaginar-se la seva situació: Molt lluny de tot i de tothom, però observant-los i fent-los cançons des de la distància, tenint-los molt presents. I per acabar-ho de lligar, el ”Celesta” comença amb una cançó amb títol de constel·lació (“Orió”, el caçador) i tot el disc ha estat gravat de nit.

LA PORTADA

La fotografia de la portada és obra de la Berta Vicente. Una foto que conté i transmet tots els valors del disc: ingravidesa, elegància, foscor, bellesa, silenci, solitud, moviment i serenor.

ESCOLTES RECOMANADES

#02. Lʼúltim cercle polar

https://www.youtube.com/watch?v=v8IPbG-4cYU

#04. Després de lʼhivern

https://www.youtube.com/watch?v=7Jeyg727Pw8

#06. Abismes

https://www.youtube.com/watch?v=N5TNUc9XiiA

Més informació a: www.mariacoma.com

Infomació del cicle ‘de gust’: http://portal22.cat/?p=1019

cartell-degust-portal22