Maria Rodés

Pel segon concert del cicle de concerts de petit format a la fresca ‘de gust’ tenim una altra cantautora intimista i de preciosa i reconeixible veu, la Maria Rodés.
Rodés a més de destacar pel seu dolç registre vocal, també ho fa per les seves imaginatives i singulars produccions.
El dimecres dia 16 de juliol a les 20h. podrem gaudir d’aquesta veu i talent a la terrassa del Portal22 mentre es pon el sol. L’entrada és gratuïta.

mariarodes-portal22

«Maria canta copla» (Chesapik, març 2014) és el darrer disc que ha publicat, i potser us estareu preguntant: què fa una noia com la Maria Rodés cantant un gènere com la cobla?
La cobla va ser durant dècades el gènere musical característic de la música espanyola, especialment en la negra etapa de la guerra civil, la postguerra i el franquisme. Això va provocar el rebuig per part dels més joves. Aquest rebuig es va perllongar durant dècades.

El perfil de la Maria Rodés no té res a veure amb l’arquetip d’intèrpret de cobla. Però, obviament, l’objectiu de la Maria està lluny d’imitar l’exagerada dramatització del gènere.
La Maria porta al seu propi i inconfundible terreny temes de León, Quintero, Quiroga, Solano i d’altres, proclamant la seva vigencia i enormitat.
Així doncs, la Maria Rodés ens mostra, en el seu nou disc, una mirada transparent i sense prejudicis a un gènere que la barcelonina situa en un context inèdit, lliure d’histrionisme, lliure d’academicisme i regeneracionisme, lliure d’aspiracions desmesurades.

Sense excessos, ni tremendisme, ni amanerament, fa que l’essència de les composicions aflori sense artificis en paisatges sonors que surgeixen de la magistral conjugació d’una senzilla instrumentació, delicadíssimes i sugerents interpretacions vocals i profusió de sutils arrangements hàbilment conjugats als que la Rodés ens té acostumats.

Links de escolta:
http://www.chesapik.com/descargas/maria/mariacantacopla/
Pack info:
http://www.chesapik.com/descargas/maria/
web artista:
www.mariarodes.net

cartell-degust-portal22