Rotllet de primavera 2017

rotlletprimavera2017

S’acosta la primavera i li donarem la benvinguda amb una nova edició del Rotllet de primavera!
Aquesta vegada us hem preparat un esdeveniment molt especial: concert en directe d’en Pau Alabajos al Portal22!
Una ocasió perfecta per gaudir de l’artista d’una forma molt propera i íntima.
El concert serà el divendres dia 24 a quarts d’una de la matinada i amb l’entrada gratuïta.

pau_alabajos

Pau Alabajos va començar la seva carrera artística actuant als carrers de València, interpretant les seves cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet.
L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per cançó explícita. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor. L’any 2011 va publicar Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà huguet a la millor producció cultural de 2011.

El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on el cantautor de Torrent va repassar bona part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i va comptar amb la col.laboració de Núria Cadenes, Vicent Partal, Amàlia Garrigós, Rodonors Invictes, Feliu Ventura, Cesk Freixas i Miquel Gil, que llegiren versos de Vicent Andrés Estellés.

L’any 2016 surt a la llum L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016), sisena aventura discogràfica de Pau Alabajos, un CD enregistrat a Nashville (Tennessee) amb el productor nordamericà Brad Jones que marca un abans i un després en la seva discografia.
Aquest CD constitueix una col.lecció de cançons viscerals, escrites des del ventre, amb el cor a la gola. És un album gravat en directe , sense claqueta, amb tota la cruesa analògica dels amplificadors de vàlvules i la veu despullada, sense filtres ni maquillatge de postproducció.
En aquesta nova aventura, els seus temes guanyen ritme i contundència i l’electricitat pren veritable protagonisme: els arranjaments pràcticament cinematogràfics, pensats com una mena de banda sonora per a una pel.lícula inèdita, es posen al servei d’unes lletres brutalment honestes, terriblement sinceres, una literatura autobiogràfica i esmoladíssima marca de la casa. El CD que tens entre les mans és una polaroid que immortalitza un intens viatge València-Nashville d’anada i tornada, dotze cançons a cos descobert, sense escut ni cuirassa.

PAU_ALABAJOS-2