Alberto Pizarro + Serie VICE + Como agua para chocolate
La següent sessió de Film & Cook 2013 combina un showcooking d’un xef reconegut i una pel.lícula: Alberto Pizarro + Serie VICE + Como agua para chocolate
Es podrà veure el diumenge 24 de novembre de 22.00h – 01.00h a la Sala 2 dels cinemes Aribau de Barcelona.
ALBERTO PIZARRO
Alberto Pizarro, 34 anys, va començar la seva carrera en hosteleria a Brighton (Anglaterra) fa 10 anys.El 2011 aconsegueix el títol de bartender de l’any a Espanya segons World Class, la competició de cocteleria més prestigiosa a nivell mundial. Aquell mateix any inaugura Bobby Gin, on exerceix de Bar Manager.
A més Pizarro és assessor en funcionament de bars i formador en cocteleria i destil•lats per a empreses com DIAGEO i Brown Forman. També forma part de l’associació caribenya de ron WIRSPA amb seu a Barbados.
COMO AGUA PARA CHOCOLATE
Llargmetratge | Alfonso Arau| Mèxic | 1992 | 114 min | VOE| Clàssics

“Com a aigua per a xocolata” explica una història d’amor i gastronomia ambientada a Mèxic a
principis del segle XX. Dos joves bojament enamorats, la Tina (Lumi Cavazos) i en Pedro (Marco
Leonardi), tenen que renunciar al seu amor perquè Mamá Elena (Regina Torne) decideix que la Tita,
per ser la menor de les seves filles, s’ha de quedar soltera per cuidar-la en la seva vellesa. Entre
olors i sabors de la cuina tradicional mexicana, la Tita sofrirà durant molts anys per un amor que
perdurarà més enllà del temps.
A la pel•lícula les receptes típiques de l’època en què està ambientada, la Revolució mexicana,
tenen gran importància. Tot el relat utilitza gastronomia mexicana com a nexe d’unió i metàfora
dels sentiments dels personatges; així com les cebes seran el motiu de llàgrimes, les codornius
negres de fe, els pètals de rosa despertaran passions incontrolables. Cada capítol comença amb una
recepta presentada per la neboda-néta de la Tita, que és qui relata la història.
“Como agua para chocolate” està basada en la novela homònima de Laura Esquivel publicada el
1989. L’obra deixa apreciar un estil particular, en el que s’utilitza un realisme màgic amb la finalitat
de combinar el sobrenatural amb el mundà.
El 1991 “Como agua para chocolate” va guanyar 10 Premis Ariel incloent millor pel•lícula i millor
director i va obtenir 14 nominacions. També en els Globus d’Or de 1992 va ser nominada a millor
pel•lícula de parla no inglesa, nominació que va repetir un any més tard en els Premis BAFTA.