Jordi Herrera + Meat Hooked!

logo

La següent sessió de Film & Cook 2013 combina un showcooking d’un xef reconegut i una pel.lícula: JORDI HERRERA + MEAT HOOKED!

Es podrà veure el dijous 21 de novembre de 16.00h – 17.40h a la Sala 1 dels cinemes Aribau de Barcelona.

JORDI HERRERA

Jordi Herrera ha sigut professor i responsable de cuina durant sis anys de l’Escola d’Hosteleria i Turisme CEET. Al Restaurant Manairó que dirigeix treballa juntament amb antics alumnes amb els que creix conjuntament i escampa la seva filosofia, la d’una cuina amb caràcter. Se sent molt orgullós del seu equip i està convençut de que aquesta és una de les Claus de l’èxit del restaurant que està guardonat amb una estrella Michelin.
La seva cuina aposta principalment per la gastronomia catalana, que pretén rescatar i amb la que experimenta, sempre amb productes de mercat de màxima qualitat i frescor. Tot i que la seva cuina és de gran elaboració, el gust natural dels seus ingredients és tangible a cadascun dels seus plats. El cuiner ha sabut evolucionar receptes clàssiques mitjançant l’aplicació de tècniques molt depurades, i aprofitar la seva creativitat per l’elaboració de nous plats.
Jordi Herrera té nous reptes professionals com la seva estrena en el món de les tapes a l’espai creat a l’Hotel Adagio de Barcelona i que ha batejat com AdagioTapas. El projecte neix amb la voluntat de convertir-se en una oferta de valor gastronòmic al centre de la ciutat. Aquí el xef dissenya, crea i dóna vida a noves experiències gastronòmiques úniques a través del format de gastrotapes, més dinàmic i assequible.
A més de seguir investigant en els fogons, Herrera col.labora amb artistes com Miquel Aparici, German Consetti i Pep gatell, director artístic de La Fura dels Baus, aportant la seva interpretació gastronòmica a diferents expressions artístiques.

herrera


MET HOOKED

Documental | Suzanne Wasserman| EEUU | 2012 | 54 min

Meat Hooked!” és un documental sobre la carn i l’auge, caiguda i resorgir dels carnissers. La pel.lícula es remonta en el temps fins al segle XIX i es mou ràpidament fins al present. A mesura que les ciutats es van assemblant més, hi ha un anhel de tornar a una època aparentment més autèntica i a llocs que eren tangibles i no virtuals. Coneixent als carnissers cara a cara i endinsant-nos en les carnisseries, el consumidor pot arribar a arribar a tenir la sensació de tenir el control
sobre el que menja.
La pel.lícula examina 200 anys d’història dels carnissers i compta amb tres actuals que treballen a l’àrea de Nova York. El Jeffrey Ruhalter és un carnisser de cinquena generació a l’Essex Street Market i la seva carnisseria és l’únic local original del mercat que va obrir al 1940. Però no nomès ven carn a una nova població de joves i rics, també ha servit a la clase treballadora i de parla hispana en els últims 40 anys. El Jacob Dickson dirigeix Dickson’s Farmstand Meat al Chelsea Market
i el Joshua i la Jessica Applestone són els propietaris de Fleisher’s Organic and Grass-Fed Meat Market en Kingston. Representen a una jove generació de carnissers que estan interessats en la sostenibilitat, la carn orgànica i el pastoreig sostenible, així com de les pràctiques de matança menys cruels i la filosofia d’aprofitar tot l’animal.
“Meat Hooked!” mostra com passa el temps en les tres carnisseries, en una granja orgànica, en una matança de porcs, en una petita família amb un escorxador propi i finalment, termina en el sopar. Des de la granja fins a la taula. També inclou entrevistes amb Julie Powell, autor de Julie i Julia, sobre les seves experiències com a aprenent de carnisser, John Sayles que treballava en una planta envassadora de carn a Boston a principis de 1970 o Moe Albanese, carnisser italo-americà.

meathooked