Sergio & Javier Torres + Rawer

logo

La següent sessió de Film & Cook 2013 combina un showcooking d’un xef reconegut i una pel.lícula: Sergio & Javier Torres + Rawer

Es podrà veure el dissabte 23 de novembre de de 20.00h – 21.45h a la Sala 1 dels cinemes Aribau de Barcelona.

SERGIO & JAVIER TORRES

Els germans Sergio i Javier Torres entenen la gastronomia com un fenomen cultural en constant evolució. Ser partícips d’aquest fenomen els il.lusiona i els brinda l’oportunitat de jugar i experimentar amb diferents tecnologies i materials.
Sergio i Javier dirigeixen i coordinen la cuina del restaurant Dos Cielos de Barcelona (Hotel Me), que compta amb un estel Michelin.
La filosofia de la seva cuina és aconseguir del producte el seu màxim rendiment amb la mínima manipulació. Per a ells no existeixen els productes secundaris, la seva obsessió és la qualitat. Presenten els seus plats d’una forma simple, que no significa senzilla ni fàcil, doncs arriben a ells després d’un llarg procés de reflexió, tècnica i recerca. El seu objectiu és oferir una cuina amb personalitat.
Des de la web de Dos Cielos, és possible visualitzar la carta del restaurant mitjançant Sensografies gastronòmiques. En la secció “La nostra carta” en www.doscielos.com es publiquen de forma automàtica, les Sensografies creades pels clients del restaurant i les percepcions que han experimentat en degustar el plat en qüestió.

sergio_javier_torres

RAWER

Documental | Anneloek Sollart | Holanda | 2012 | 60 min

Des de que tenia cinc anys d’edat, en Tom nomès ha menjat aliments crus, sense coure, sense escalfar. La seva mare vol que ho faci perquè creu en la dieta d’aliments crus, que segons ella és l’estil de vida més saludable.
L’hospital ha determinat que en Tom està desnodrit i la seva mare ha estat acusada per negligència. Hauria de permetre que en continués alimentant en Tom amb una dieta d’aliments crus o haurien d’intervenir les autoritats?
Fa cinc anys, Anneloek Sollart va fer el documental «Raw» en el que va seguir d’aprop a Tom i la seva mare. La pel.lícula va provocar fortes i diverses reaccions i malgrat la mare va ser condemnada públicament per TV, no es va prendre cap acció legal.
Ara, cinc anys desprès, a “Rawer” es mostra que en Tom està greument desnodrit. Les proves mèdiques han demostrat que al ingerir molt poques calories està patint falta de calci. També serà de 12 a 15 centímetres més baixet que si hagués tingut una nutrició convencional. A més, l’estricta dieta ha aïllat en Tom.
Després de que l’hospital denunciés a la mare per negligència, en Tom i la seva mare van ser citats als jutjats. Ella ha estat condemnada per negligència i abús psicològic i ha rebut l’ordre d’ajustar la dieta. Però tot i això, no té intenció de canviar el seu estil de vida i segueix creient en el compromís amb els aliments crus recolzada pel gurú de l’aliment cru a EEUU. Què passarà?

film-rawer