Xavier Franco + The last shepherd

logo

La següent sessió de Film & Cook 2013 combina un showcooking d’un xef reconegut i una pel.lícula: Xavier Franco + The last shepherd

Es podrà veure el dissabte 23 de novembre de 16.00h – 18.00h a la Sala 1 dels cinemes Aribau de Barcelona.

XAVIER FRANCO

Xavier Franco va deixar el seu petit local on allotjava el restaurant Saüc per traslladar-ho a l’Hotel Ohla de Barcelona. Allí pren els comandaments del restaurant gastronòmic mantenint el seu nom (Saüc), també d’un bistrot i de tota l’atenció gastro de l’establiment. D’altra banda, segueix on estava: academicisme, erudició, honradesa, solidesa, tècnica, escenificació… plats evolutius i precisos, cridats a agradar a tots irradiant professionalitat i presentats amb un look modern.
El xef ofereix una cuina catalana d’alt nivell, plats de tradició amb les textures i elaboracions actuals. Saborosa cuina de producte, moderna però amb bases clàssiques. La influència de Santi Santamaría, mentor conegut del cuiner, es percep en aquestes construccions en les quals l’excels producte passeja a pel plat, envoltats amb saborosos ingredients o salses que se serveixen davant del client. Cuina sense paranys, sincera, que agrada a un públic que no vol preguntar-se en cada plat el que està menjant.
En 2005 va ser guardonat com a Millor Cuiner de l’Any i en 2007 amb una estrella Michelin.

 

Xavier Franco

 

THE LAST SHEPHERD

Documental| Marco Bonfanti | Itàlia | 2012 | 86 min

Renato Zucchelli és l’últim pastor que queda a Milan i té un somni: conduir les seves ovelles a l’inaccessible centre de la ciutat per conèixer els nens que mai les han vist.
El documental explica la història d’en Renato en el seu divertit viatge de tornada a la ciutat, una història de canvi de vista a través dels seus ulls, purs com els d’un nen, i una reconquesta de la metròpoli amb dos únics elements: la fantasia i les seves ovelles. “The last sheperd” ens ensenya a on ens ha arribat la fam de progrés i modernització i el que hem perdut al cedir-hi.
Aquesta pel•lícula ens porta de nou a una antiga màgia, ja que aconsegueix retratar d’una manera senzilla, divertida i poètica la recerca de l’últim dels llocs on els éssers humans segueixen sent protagonistes. Tant la imatgeria poètica com els tocs d’humor faran que qualsevol persona que vegi el documental es senti part de l’estranya missió del pastor, conquerir l’àrea metropolitana d’una
gran ciutat.
Enllaços d’interès:
http://www.lultimopastore.it/index.php?lang=en
Tràiler del documental:
http://www.youtube.com/watch?v=d0UeuuYY_54

35X50_ultimopastoredef02.ai